ScoutingArk

De waterscouts van St. Franciscus gebruikten lange tijd een oude Duitse mijnenveger als onderkomen. Deze was echter te groot en lastig te onderhouden. Er moest iets nieuws komen: een compact, veilig en onderhoudsarm clubhuis. Via sociale media werd ORGA architect gevonden en wij zorgden voor het ontwerp van een drijvend houten clubhuis. De ScoutingArk is grotendeels van natuurlijke en biobased materialen gemaakt. Het gezonde en comfortabele binnenklimaat en een overvloed aan daglicht vormen voor de scouts een uiterst prettige hobbyomgeving.

De constructie van het clubhuis bestaat uit een betonnen bak waarop massieve houten spanten geplaatst werden. Het plaatsen gebeurde elders waarop het geheel vervolgens over de Gelderse waterwegen naar de permanente locatie werd gesleept. Meevaren met het gevaarte sprak de waterscouts natuurlijk wel aan en het werd uiteindelijk een leuke avontuurlijke dag voor alle betrokkenen.

De scouting heeft via diverse sociale media de hulp ingeroepen van de gemeenschap. Zo werd er onder andere een Facebook pagina opgezet en is een deel van de kosten via crowdfunding binnengehaald. De opdrachtgevers hebben zelf contact gelegd met de Landmacht. Vervolgens hebben twee genietroepen als oefening een groot deel van de afbouw verzorgd.

Gerelateerde berichten

Houtwereld – Houten scoutingark

Houtwereld – Houten scoutingark De waterscouts van Sint Franciscus uit Wijchen bedienden zich tot enige tijd geleden van een oude Duitse mijnenveger. Deze was eigenlijk te groot en bijzonder lastig in het onderhoud. Er moest iets nieuws komen: een compact, veilig en onderhoudsarm clubhuis. ORGA Architect in Nijmegen ontwierp een nieuw drijvend onderkomen. Lees het >>> Houtwereld – Houten scoutingark

Lees verder

Velux Highlights – Biobased bouwen

Velux Highlights – Biobased bouwen Modern ecologisch bouwen Biologisch bouwen in zijn ultieme vorm betekent dat er uitsluitend met natuurlijke materialen gewerkt wordt, zoals bij stro- of leembouw. Bruggink ziet een veel bredere mogelijkheid om op grote schaal duurzamer te bouwen en wonen. “Wanneer het over duurzaam bouwen gaat, ligt de focus momenteel vooral op >>> Velux Highlights – Biobased bouwen

Lees verder

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.