Awards

Daan bruggink is een door de natuur geinspireerde architect die zich laat leiden door harmonieuse vormen en verantwoorde materiaalkeuze. Opmerkelijk vind de jury dat Daan Bruggink al in een vroeg stadium begreep dat biophilic bouwen een belangrijke en zeer nabije toekomst heeft.
Juryrapport Nederlandse Bouwprijs

Abn Amro Top 50 Nominaties Orga Architect

ABN-AMRO top 50

Voor het derde jaar achtereen in de ABN-AMRO top 50 van meest invloedrijke personen van Nederland in duurzaam vastgoed, samengesteld door kennisplatform Duurzaam Gebouwd en de Dutch Green Building Council.

Winnaar Alumnus van het Jaar 2013 TU Delft

In 2013 is Daan Bruggink uitgeroepen tot Alumnus van het Jaar 2013. De jury waardeerde het duurzame aspect van het bureau zeer, temeer dit ook tot een goed lopend bedrijf kan leiden. “Bruggink heeft geheel tegen de trend in de omzet al zes jaar achter elkaar verdubbeld. Zijn passie voor biobased bouwen en duurzaamheid is zo groot, dat hij ook de kennis deelt met de rest van de sector. Daarnaast blijft hij zich ontwikkelen door het meedoen aan diverse Europese onderzoeksprojecten.”

Daan Bruggink studeert in 2003 af aan de TU Delft, Bouwkunde Architectuur. Al tijdens zijn studie ontwikkelt hij een fascinatie voor biomimetica, het imiteren van technieken uit de natuur, en werkt hij voor een ecologisch architectenbureau. In 2007 richt Bruggink ‘ORGA architect’ op, een modern ecologisch architectenbureau dat vooroploopt in biobased bouwen. 

Winnaar Nederlandse Bouwprijs voor Talent 2013

Awards En Erkenning Orga Architect 2


“Zijn visie en gedrevenheid geven een positieve impuls aan een wijdere integratie en toepassing van biobased bouwen. Het visionair denken van Daan op zo’n jonge leeftijd en vervolgens een belangrijke bijdrage leveren aan het vermarkten van dit denken, inspireert niet alleen de jury maar vooral ook de bouwsector in zijn geheel.”

Mkb Innovatie Top 100 Orga Architect

MKB Innovatie Top 100 2014

Op nr. 9 het hoogst genoteerde bedrijf uit de bouwsector in deze door de KvK en het NRC geselecteerde lijst van meest innovatieve bedrijven.

“ORGA’s Groene Bouwketen maakt dat duurzaam, biobased bouwen mogelijk is, een hoge kwaliteit heeft, gezond is en door de efficiency prijsconcurrerend is met de traditionele bouw.” 

Daan Bruggink Ingenieur Van Het Jaar Finalist

Finalist Ingenieur van het Jaar 2014

“Universitair Nederland mag trots zijn op ir. Daan Bruggink (en op zichzelf) vanwege het feit dat hij op zo’n jonge leeftijd een waardevolle inspiratie is voor de Nederlandse bouwwereld.”

Logo Cha

Nominatie Creative Heroes Award 2018

Het doel van de Creative Heroes Awards is het creëren van een relevant platform voor creatieve professionals die een blijvende positieve impact voor mens, maatschappij en/of milieu weten te realiseren.