ArchitectuurNL – Herbestemming: op de boerderij

Het aantal agrarische bedrijven in Nederland neemt al jaren af en die trend zal zich voorlopig nog wel even voortzetten. Met als gevolg dat er inmiddels zo’n 10.000 historische boerderijen leegstaan en de vraag opkomt: wat moeten we daarmee? Soms is sloop om bouwtechnische redenen onvermijdelijk, in andere gevallen wordt er ook naar herbestemming gezocht. De zorgboerderij is daarbij een populaire oplossing, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Lees dit artikel waarin ook de zorgboerderij De Wende die ORGA Architect heeft ontworpen wordt genoemd.

Lees het volledige artikel hieronder of download het artikel als PDF.

Juni 2014

2014_06_01-ArchitectuurNL-Op-de-boerderij

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.