Pitch biobased economie

Mogelijkmakers van de nieuwe bouwcultuur werden uitgenodigd om afgelopen woensdag tijdens het afscheid van Rijksbouwmeester Frits van Dongen hun ideeën te delen met de aanwezigen. Daan Bruggink was een van deze gastsprekers en hij vertelde over architectuur en bouw in een biobased economie.

Nu voor de energiecrisis talrijke oplossingen worden ontdekt en toegepast staan we volgens Daan voor een veel groter probleem: de eindigheid van de grondstoffen. Biobased bouwen in een circulaire economie biedt uitkomst. Natuurlijke materialen kunnen gemakkelijk aangepast en hergebruikt worden. Door de snelle hergroeibaarheid wordt het grondstoffenprobleem verholpen en de klimaatbestendigheid gerealiseerd. Er ligt echter een groot probleem bij het aantonen van de meerwaarde van biobased materialen ten opzichte van de nog altijd goedkopere traditionele bouwmaterialen. Nu Daan juist om zijn kennis en ervaring in biobased bouwen verkozen is tot voorzitter van de adviesgroep Nieuwbouw en Renovatie van BREEAM-NL en tevens gevraagd is lid te worden van het College van Deskundigen van de DGBC, ziet hij dat ook marktgerichte partijen geinteresseerd zijn in biobased bouwen. Het komende jaar gaat Daan zich inzetten de economische waarde van biobased bouwen meetbaar en aantoonbaar te maken.

De video van Daan’s pitch is ook te vinden op onze YouTube of op Nederlandwordtanders.nl.

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.