Onze ideeën over gezonde biobased gebouwen sprak de selectiecommissie erg aan en zij kozen ervoor om ORGA de opdracht voor het ontwerpen van een ecologische basisschool te gunnen. Het schoolgebouw met 14 klaslokalen zal in de loop van 2019 verschijnen in de nieuwe wijk Nobelhorst te Almere. Mooi nieuws natuurlijk voor ons bureau en de architecten kijken naar uit naar deze nieuwe uitdaging.

selectie ecoschool

Ecologische voorbeeldschool

Opdrachtgevers scholenstichting Prisma Almere en Gemeente Almere willen met de nieuwe school niet alleen een gezonde leeromgeving neerzetten. Door in en om het gebouw allerlei banden met de natuur te leggen zullen de leerlingen zich meer op hun gemak voelen en daardoor beter kunnen leren. Daarnaast wordt het gebouw zelf ook een leermiddel voor de kinderen om natuurlijke materialen te ervaren en in contact te komen met elementen als water, hout en aarde. Stichting Prisma Almere heeft de ambitie om met dit project een duurzaam voorbeeld bieden aan de onderwijssector. Naar verwachting zal tegen het einde van 2018 het ontwerp ver zijn afgerond en zullen de eerste impressies beschikbaar komen.

Meer informatie

Biophilic Zorg

De grootste vooruitgang die we met biophilic architectuur kunnen boeken ligt op het gebied van de zorg. De mens is geëvolueerd tijdens het duizenden jaren lang ontdekken en verkennen van de natuur waardoor instinctieve reacties op de natuurlijke wereld diep zitten ingebakken in onze aard.