De Architect Blog – Biophilic architecture

De intrigerende relatie tussen architectuur en natuur gaat steeds verder. Natuur in de architectuur is in eerste instantie terug te vinden in de vorm, met name als inspiratiebron, voorbeelden te over. De laatste decennia zien we de biomimetica (of biomimicry) erg in opkomst: het imiteren van de geëvolueerde natuurlijke principes natuur om menselijke toepassingen uit te vinden of te verbeteren. Tenslotte hebben we uiteraard de materialen. Materialen rechtstreeks uit de natuur, in pure of bewerkte vorm, waarin we de laatste jaren de biobased materialen erg in opkomst zien.

Bekijk het artikel op de website van De Architect, lees het volledige artikel hieronder of download het artikel als PDF.

December 2014

2014-12-16-De-Architect-Biophilic-architecture

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.