De Architect Blog – Ecologisch bouwen in Maleisië

Afgelopen week was ik uitgenodigd om een lezing te houden op een seminar in Kuala Lumpur, Maleisië, over biobased bouwen in het kader van een GreenTech House Competition, georganiseerd door Universiti Teknologi Malaysia (UTM). Gelukkig een dag te vroeg geland dus ruimschoots de tijd om eens door Kuala Lumpur te lopen. De conclusie is al snel dat het biobased bouwen hier nog een lange weg te gaan heeft. Er wordt veel gebouwd, maar alleen als het glimt. Dat begint al met de Petronas towers, een prachtig blinkend duo.

Bekijk het artikel op de website van De Architect, lees het volledige artikel hieronder of download het artikel als PDF.

Oktober 2011

2011-10-10-De-Architect-Ecologisch-bouwen-in-Maleisië

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.