De Architect Blog – Ecologisch restaureren

Vaak wordt gesuggereerd dat restaureren en duurzaamheid nog wel eens willen botsen. Het is maar hoe je het bekijkt. In een eerder blog heb ik al eens uitgebreid verteld wat de duurzame voordelen zijn van oude gebouwen. Of je nu gaat hergebruiken, herbestemmen, renoveren of restaureren, het gaat erom dat je de stedelijke geschiedenis, de stedelijke omgeving en de sociale duurzaamheid behoudt, door de oude gebouwen te behouden.

Bekijk het artikel op de website van De Architect, lees het volledige artikel hieronder of download het artikel als PDF.

Augustus 2013

2013-08-20-De-Architect-Ecologisch-restaureren

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Zorg

De grootste vooruitgang die we met biophilic architectuur kunnen boeken ligt op het gebied van de zorg. De mens is geëvolueerd tijdens het duizenden jaren lang ontdekken en verkennen van de natuur waardoor instinctieve reacties op de natuurlijke wereld diep zitten ingebakken in onze aard.