De Architect Blog – Natuurbevorderende architectuur

Koning nummer 1 op het gebied van natuurbevorderende architectuur was meer kunstenaar dan architect: Hundertwasser. Zijn gebouwen en kunstwerken zijn wereldberoemd. Van het spleetogenhuis tot zijn groene snelweg, alles stond in het tekenen van het behouden en bevorderen van de natuur. Met de centen die hij verdiende met zijn kunst, huurde hij appartementen in de stad voor bomen. Zijn zogenaamde ‘boomhuurders’.

Bekijk het artikel op de website van De Architect, lees het volledige artikel hieronder of download het artikel als PDF.

Mei 2011

2011-05-27-De-Architect-Natuurbevorderende-architectuur

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Onderwijs 01

Biophilic Onderwijs

In de gebouwde wereld van onze kinderen, de onderwijsgebouwen, zouden biophilic ontwerpprincipes een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Onze hersenen en dus ook de ontwikkelende hersenen van onze kinderen zijn sterk gebaat bij het ontdekken en verkennen van de natuur.