De Architect Blog – Wat doet ecologisch bouwen met de architectuur?

Of iets duurzaam is en in hoeverre een gebouw of product duurzaam is, daar hebben we tegenwoordig uitstekende keurmerken voor. De GPR (Gemeentelijk Prestatie Richtlijn) natuurlijk, of Greencalc of uiteraard Breeam.nl van de Dutch Green Building Council. De duurzaamheidprestatie van een gebouw worden uitstekend in kaart gebracht op basis waarvan het gebouw geanalyseerd en verbeterd kan worden. Maar wanneer hebben we het over duurzame of ecologische architectuur? Zie je de verschillen terug in de architectuur? Laten we proberen daar wat helderheid in te scheppen.

Bekijk het artikel op de website van De Architect, lees het volledige artikel hieronder of download het artikel als PDF.

April 2011

2011-04-22-De-Architect-Wat-doet-ecologisch-bouwen-met-de-architectuur

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Wonen 01

Biophilic Wonen

Veel biophilic principes zitten standaard in ieder ORGA ontwerp, zoals bijvoorbeeld de natuurlijke materialen en het optimaal gebruiken van daglicht. Vanaf de eerste houten bungalow tot de recente moderne eco-villa’s zoeken we in het ontwerp zoveel mogelijk de band met de natuur op.