Duurzaam Gebouwd Expertpost – Een gebouw van CO2

De Rijksoverheid ziet Europa in 2050 als een CO2-arme samenleving. De Europese Unie streeft naar 80-95% minder CO2-uitstoot in 2050 en in 2020 moet de uitstoot al met 20% minder zijn. Natuurlijk weten we allemaal dat energie uit fossiele bronnen de grootste boosdoener is. Energie uit hernieuwbare bronnen is veel beter. Echter kunnen we naast trachten de uitstoot te verminderen, ook CO2 gaan onttrekken uit de atmosfeer en opslaan. En dat is eenvoudiger dan het klinkt.

Bekijk het artikel op de website van Duurzaam Gebouwd, lees het volledige artikel hieronder of download het artikel als PDF.

Duurzaam Gebouwd logo

April 2014

2014-04-14-Duurzaam-Gebouwd-Expertpost-Een-gebouw-van-CO2

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Onderwijs 01

Biophilic Onderwijs

In de gebouwde wereld van onze kinderen, de onderwijsgebouwen, zouden biophilic ontwerpprincipes een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Onze hersenen en dus ook de ontwikkelende hersenen van onze kinderen zijn sterk gebaat bij het ontdekken en verkennen van de natuur.