Gezond bouwen & wonen – Biobased architectuur

Onlangs is bekend geworden dat de overheid van Nederland een topland wil maken op de gebieden van drie duurzame technologieën: windenergie, zonnepanelen en de biobased economy. Biobased betekent een transitie van een op aardolie gebaseerde economie naar een economie gebaseerd op plantaardig materiaal, zoals restmateriaal van de landbouw, maar denk ook aan algen, wieren, plantaardige oliën, enz. Ook in de bouwwereld wordt de natuur vaak als basis gebruikt. Biobased in de bouwwereld is op drie vlakken te onderscheiden: vorminspiratie, biomimetica en materialisering. Architect en oprichter Daan Bruggink gaat in dit artikel dieper in op biobased architectuur.

Lees het volledige artikel hier of download het artikel als PDF.

November 2011

2011_10_01-Gezond-Bouwen-Wonen-Biobased-architectuur

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Wonen 01

Biophilic Wonen

Veel biophilic principes zitten standaard in ieder ORGA ontwerp, zoals bijvoorbeeld de natuurlijke materialen en het optimaal gebruiken van daglicht. Vanaf de eerste houten bungalow tot de recente moderne eco-villa’s zoeken we in het ontwerp zoveel mogelijk de band met de natuur op.