Gezond bouwen & wonen – Ecologisch en levensloopbestendig woonhuis

Het door ORGAQ Architect ontworpen woonhuis ligt aan de ingang van de wijk en begeleidt bewoners en bezoekers de wijk in. Het woonhuis heeft veel ramen en kijkt uit op het groen.
De daklijn die aan de entreezijde naar beneden wijkt biedt uitstekende gelegenheid voor passieve zonne-energie. De noordkant ligt juist tegen de parkeerplaats en is daardoor meer dicht gehouden. Door het specifieke en persoonlijke ontwerp is het huis architectonisch goed te onderscheiden. Alle gebruikte materialen zijn dampopen en de materialen en bouwdelen zijn zoveel mogelijk mechanisch verbonden en dus niet verlijmd, gemetseld of geplakt, waardoor er weinig vocht in de woning zit (droogbouw) en de woning zelfs te demonteren is.

Lees het volledige artikel hier of download het artikel als PDF.

Oktober 2011

2011_10_01-Gezond-Bouwen-Wonen-Woonhuis-Almere

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Wonen 01

Biophilic Wonen

Veel biophilic principes zitten standaard in ieder ORGA ontwerp, zoals bijvoorbeeld de natuurlijke materialen en het optimaal gebruiken van daglicht. Vanaf de eerste houten bungalow tot de recente moderne eco-villa’s zoeken we in het ontwerp zoveel mogelijk de band met de natuur op.