Gezond bouwen & wonen – Ecologisch en levensloopbestendig woonhuis

Het door ORGAQ Architect ontworpen woonhuis ligt aan de ingang van de wijk en begeleidt bewoners en bezoekers de wijk in. Het woonhuis heeft veel ramen en kijkt uit op het groen.
De daklijn die aan de entreezijde naar beneden wijkt biedt uitstekende gelegenheid voor passieve zonne-energie. De noordkant ligt juist tegen de parkeerplaats en is daardoor meer dicht gehouden. Door het specifieke en persoonlijke ontwerp is het huis architectonisch goed te onderscheiden. Alle gebruikte materialen zijn dampopen en de materialen en bouwdelen zijn zoveel mogelijk mechanisch verbonden en dus niet verlijmd, gemetseld of geplakt, waardoor er weinig vocht in de woning zit (droogbouw) en de woning zelfs te demonteren is.

Lees het volledige artikel hier of download het artikel als PDF.

Oktober 2011

2011_10_01-Gezond-Bouwen-Wonen-Woonhuis-Almere

Meer informatie