Onlangs had Daan Bruggink de eer uitgenodigd te worden voor de Nieuwjaarsreceptie van het Koninklijk Huis. Op 14 januari werd hij door koning Willem Alexander en koningin Maxima ontvangen in het Paleis op de Dam.

De koning en koningin toonden interesse in het streven van ORGA Architect om de Nederlandse bouwwereld te ecologiseren.

De traditionele Nieuwjaarsontvangst voor speciale genodigden van het Koninklijk Huis vindt ieder jaar plaats in januari. Bij deze receptie worden enkele honderden prominenten uit de Nederlandse samenleving ontvangen in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Dit jaar werden er een vijftigtal specifieke vertegenwoordigers uit de bouwsector uitgenodigd. Als een van de vernieuwers in de Nederlandse architectuur ontving ook Daan een uitnodiging.

De Rijksvoorlichtingsdienst publiceerde de onderstaande korte video impressie van de receptie:

Naast het feit dat het hele eer was om koninklijk ontvangen te worden was ook gewoon een hele leuke ervaring om in het gezelschap te verkeren van Willem Alexander en Maxima. Tevens waren er talrijke bekende politici uit het heden en verleden aanwezig. Na de nodige formaliteiten en een toespraak van de koning was er tijd om een informeel praatje te maken. Daan kon van deze gelegenheid gebruik maken om het koninklijk paar het een en ander te vertellen over zijn werk. Even later toonde ook prinses Beatrix zich erg geïnteresseerd in de vooruitgang op het gebied van duurzaam bouwen en bio-based bouwmaterialen.

Burgerzaal Paleis Op De Dam 1.990.480.c
Burgerzaal Paleis Op De Dam

Een uitnodiging voor een officiële gelegenheid als deze is toch een beetje een bevestiging dat er ook in koninklijke en politieke kringen groeiende aandacht is voor een duurzame toekomst. Goed nieuws voor duurzaam Nederland dus. En wie weet kan ORGA Architect in de toekomst nog eens een volledig bio-based paleis bouwen!