Biobased demohuis

Op de Innovation Expo van 14 april in Amsterdam komt een biobased demonstratiehuis te staan. Het paviljoen is een initiatief van ORGA bouw oprichter Patrick Schreven en wordt gerealiseerd in samenwerking met de recent opgerichte stichting Ecobouw Nederland.

biobased demohuis

Het demohuis is volledig biobased, dat wil zeggen gebouwd, afgewerkt en ingericht met natuurlijke materialen die op korte termijn hergroeibaar zijn. Het doel van Patrick Schreven is laten zien wat er allemaal mogelijk is met bouwmaterialen die niet gebaseerd zijn op fossiele grondstoffen, zowel technisch als esthetisch. Tientallen leveranciers en producenten werkten mee aan het project en het huis staat dan ook bol van de innovatieve materialen en installaties.

Het verplaatsbare gebouw bestaat uit twee units die eenvoudig los te koppelen zijn en naar een andere locatie kunnen worden vervoerd. Het concept zal in de loop van 2016 verder worden uitgewerkt en op de markt komen. De interesse voor het demohuis is groot en het zal na de Innovation Expo een tour door Nederland maken langs een aantal andere grote evenementen. Blijf op de hoogte via de ORGA bouw Twitter.

Meer informatie

Biobased tandartspraktijk feat

Biobased tandartspraktijk

Tandarts Gijs groeide uit zijn huidige praktijk en wilde zijn patiënten in de toekomst in een gezonde en natuurlijke omgeving behandelen. ORGA architect ontwierp voor hem een biobased tandartspraktijk en inmiddels is dit vernieuwende praktijkgebouw volop in gebruik.