Jachthuis Beukenrode in beeld

Het duurzaam gerestaureerde rijksmonument Jachthuis Beukenrode is onlangs tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel geopend door een gedeputeerde van de provincie Utrecht. Hiermee kwam er na 3,5 jaar een einde aan een van de meest succesvolle projecten van ons bureau. Tijdens het vernieuwende restauratieproject werden het interieur en het exterieur van het historische gebouw volledig in ere hersteld en een klap een stuk energiezuiniger gemaakt. Deze fotoreeks geeft een beeld van het eindresultaat.

beukenrode-in-beeld-001
Openingsspeech door de Gedeputeerde van de provincie Utrecht
beukenrode-in-beeld-002
Het landhuis gezien van de voorzijde met de vernieuwde hoofdingang
beukenrode-in-beeld-003
De achterzijde van het landhuis met herstelde elementen als de veranda en de baldakijn. Rechts de nieuw toegevoegde serre, opgebouwd uit biobased materialen.
beukenrode-in-beeld-004
Zichtlijnen op het landhuis vanuit de omliggende bossen
beukenrode-in-beeld-005
De nieuwe serre biedt een mooi uitzicht op het landgoed
beukenrode-in-beeld-007
Ook het historische interieur is volledig gerestaureerd. Onder het tapijt kwamen prachtige houten vloeren vandaan die nog in goede staat verkeerden.
beukenrode-in-beeld-006
Aan de hand van foto’s uit het archief werden de verschillende herenkamers teruggebracht in de 19e eeuwse stijl
beukenrode-in-beeld-008
De rijkelijk gedecoreerde haarden werden door gespecialiseerde restaurateurs in oorspronkelijke staat hersteld
beukenrode-in-beeld-009
Tussen de bomen naast het landhuis ligt deze folie of speelhuisje dat ook een opknapbeurt kreeg
beukenrode-in-beeld-010
Volledig hersteld en verduurzaamd kan het Jachthuis Beukenrode er weer een eeuw tegenaan

Door de vernieuwende duurzame manier van restaureren kreeg het Beukenrode project over de jaren enorm veel aandacht, en niet alleen van binnen de monumentenwereld. Velen zien het als een voorbeeldproject van hoe we in de toekomst met het cultureel erfgoed in Nederland zouden moeten omgaan. Daar zijn we best trots op en onze dank gaat dan ook uit naar de opdrachtgever en de andere betrokken partijen die het project mogelijk maakten.Door de vernieuwende duurzame manier van restaureren kreeg het Beukenrode project over de jaren enorm veel aandacht, en niet alleen van binnen de monumentenwereld. Velen zien het als een voorbeeldproject van hoe we in de toekomst met het cultureel erfgoed in Nederland zouden moeten omgaan. Daar zijn we best trots op en onze dank gaat dan ook uit naar de opdrachtgever en de andere betrokken partijen die het project mogelijk maakten.

Beukenrode in beeld 011