Een van de eerste generatie ecologische wijken in Nederland is EVA Lanxmeer bij Culemborg. Voor het kavel naast het u-vormige Kwarteel hof is een initiatief ontstaan voor de bouw van een groep tiny houses dat een mooie verdere afbakening van het hof zal vormen. De opdrachtgevers meldde zich bij ORGA voor een ontwerp dat aansluit bij het ecologische karakter van de omliggende gebouwen. Hieronder een eerste impressie van de wijze waarop de huisjes ingepast kunnen worden in de bestaande wijk. Het is vrijwel zeker dat er met het oog op efficiëntie gebruik zal worden gemaakt van prefab houtskelet of CLT bouwmethoden.

Tiny Houses Lanxmeer 02
Tiny Houses Lanxmeer 04
Tiny Houses Lanxmeer 03

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Wonen 01

Biophilic Wonen

Veel biophilic principes zitten standaard in ieder ORGA ontwerp, zoals bijvoorbeeld de natuurlijke materialen en het optimaal gebruiken van daglicht. Vanaf de eerste houten bungalow tot de recente moderne eco-villa’s zoeken we in het ontwerp zoveel mogelijk de band met de natuur op.