Een van de eerste generatie ecologische wijken in Nederland is EVA Lanxmeer bij Culemborg. Voor het kavel naast het u-vormige Kwarteel hof is een initiatief ontstaan voor de bouw van een groep tiny houses dat een mooie verdere afbakening van het hof zal vormen. De opdrachtgevers meldde zich bij ORGA voor een ontwerp dat aansluit bij het ecologische karakter van de omliggende gebouwen. Hieronder een eerste impressie van de wijze waarop de huisjes ingepast kunnen worden in de bestaande wijk. Het is vrijwel zeker dat er met het oog op effici├źntie gebruik zal worden gemaakt van prefab houtskelet of CLT bouwmethoden.

Tiny Houses Lanxmeer 02
Tiny Houses Lanxmeer 04
Tiny Houses Lanxmeer 03

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Onderwijs 01

Biophilic Onderwijs

In de gebouwde wereld van onze kinderen, de onderwijsgebouwen, zouden biophilic ontwerpprincipes een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Onze hersenen en dus ook de ontwikkelende hersenen van onze kinderen zijn sterk gebaat bij het ontdekken en verkennen van de natuur.