Raam & Deur – Ecologisch restaureren met low tech van toen

Op de beganegrond zie je dat de hoge deuren van de linker- en rechter gebouwvleu-gel, zijn voorzien van voorzetdeuren, waarachter de originele schuif-deuren nog zitten. Die voorzetdeuren halen we weg en de origineledeuren met bovenlichten van glas-in-lood brengen we terug. Alle hout-werk staat nu weer netjes in de lijnolieverf. Met dit bio-based verfproduct werd vroeger heel veel gewerkt. Het is nu weer hele-maal terug van weggeweest. Oude producten zijn vanzelfsprekend bio-based, want er waren simpelweg geen chemische of industrieelvervaardigde bouwmaterialen. 

Lees het volledige artikel hieronder of download het artikel als PDF.

Juni 2015

2015_07_01-Raam-en-Deur_Beukenrode

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Zorg

De grootste vooruitgang die we met biophilic architectuur kunnen boeken ligt op het gebied van de zorg. De mens is geëvolueerd tijdens het duizenden jaren lang ontdekken en verkennen van de natuur waardoor instinctieve reacties op de natuurlijke wereld diep zitten ingebakken in onze aard.