Stedenbouw & Architectuur – Biobased architectuur

Met recyclen los je het dreigend tekort aan grondstoffen niet op. Recyclen is een fraai streven, maar zegt niets over de (fossiele) energie die nodig is voor de winning en productie, en over de (fossiele) energie die nodig is voor afbraak, vervoer en herproduceren. Minerale en petrochemische stoffen zijn, eenmaal gebruikt, moeilijk in de oorspronkelijke kwaliteit terug te krijgen. Het Cradle-to-Cradle principe tracht hier een oplossing voor te bieden. Bouwen en ontwerpen met hernieuwbare grondstoffen, de biobased materialen, scoren op dit punt vele malen beter.

Lees het volledige artikel hier of download het artikel als PDF.

Stedebouw & Architectuur

April 2012

2012_04_01-StedebouwArchitectuur-Biobased-architectuur

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Zorg

De grootste vooruitgang die we met biophilic architectuur kunnen boeken ligt op het gebied van de zorg. De mens is geëvolueerd tijdens het duizenden jaren lang ontdekken en verkennen van de natuur waardoor instinctieve reacties op de natuurlijke wereld diep zitten ingebakken in onze aard.