Stedenbouw & Architectuur – Ecologische vernieuwbouw

In Overasselt wordt een bestaande boerderij herbestemd tot zorgboerderij. ORGA Architect heeft een biobased gebouw ontworpen dat veelal met natuurlijke materialen is opgebouwd. De nieuwbouw wordt uitgevoerd met een dampopen prefab houtskeletbouwsysteem, geïsoleerd met houtvezelisolatie en vlas. Het gebruik van metalen en kunststoffen is zoveel mogelijk vermeden. Het metselwerk van de bestaande bebouwing is voorzien van houtvezelisolatie aan de binnenzijde. En de begane grond is zoveel mogelijk geïsoleerd met een schelplaag.

Lees het volledige artikel hier of download het artikel als PDF.

Stedebouw & Architectuur

September 2011

2011_12_01-StedebouwArchitectuur-Ecologische-vernieuwbouw

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.