Alumnus van het Jaar 2013 TU Delft

ORGA architect Daan Bruggink had afgelopen week de eer om de prijs voor Alumnus van het Jaar 2013 van de Technische Universiteit Delft in ontvangst te mogen nemen. De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Alumni Event op 11 oktober.

Alumnus Van Het Jaar 2013

Een jurycommissie van het Universiteitsfonds Delft koos Daan tot Alumnus van het Jaar uit een groep van 60.000 mede-alumni.

Alumnus Van Het Jaar 2013 1

De prijs van Alumnus van het Jaar wordt uitgereikt aan een alumnus die ‘een inspiratiebron voor anderen is of een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan technologie, innovatie, wetenschap of ondernemerschap.’ In een afgeladen Aula Congrescentrum op de TU campus werden de prijs en een bijbehorende cheque aan Daan overhandigd.

De TU Delft is een van de meest aansprekende technische universiteiten van Europa en de concurrentie van andere succesvolle afgestudeerden was dan ook groot. Daan is dan ook erg trots dat zijn inzet op het gebied van ecologische en biobased architectuur zo erg gewaardeerd werd door zijn mede-alumni en de jury:

‘De jury waardeerde het duurzame aspect van het bureau zeer, temeer dit ook tot een goed lopend bedrijf kan leiden. Bruggink heeft geheel tegen de trend in de omzet al zes jaar achter elkaar verdubbeld. Zijn passie voor biobased bouwen en duurzaamheid is zo groot, dat hij ook de kennis deelt met de rest van de sector. Daarnaast blijft hij zich ontwikkelen door het meedoen aan diverse Europese onderzoeksprojecten.’

Ongetwijfeld zal de geldsom die aan deze prestigieuze prijs vast zat weer geïnvesteerd gaan geworden in een innovatief ecologisch bouwconcept. Het ORGA architectenbureau zal zich zich de komende tijd gaan buigen over een geschikt project.

Meer lezen? Bezoek de website van het Universiteitsfonds van de TU Delft