Een biobased woning is vooral een plek waar je je veilig, prettig en gezond voelt, vooral omdat de woning aansluit bij het ritme van de natuur door de gebruikte materialen, het speelse repetitieve ontwerp en het ademende karakter.

Geknikte biobased woning

Het ontwerp van het woonhuis aan de Kadoelenweg in Amsterdam-Noord buigt mee met de vorm van de kavel. Aan de straatkant is de gevel enigszins gesloten maar aan de achterzijde opent de woning zich volledig naar de grote achtertuin via een glazen pui. De eet- en zitruimtes aan de achterkant van de woning zullen hierdoor baden in het daglicht. De houten geveldelen met afwisselende diktes zullen zorgen voor een opvallende buitengevel.

Woonlandschap

Het Knooperf wordt een woonlandschap voor groen wonen en leven, betrokkenheid, verantwoordelijkheid. Er wordt een balans gecreëerd tussen privé en collectief. Door het uitgekiende ontwerp, het bouwen in hout en de toepassing van natuurlijke, zeer goed isolerende materialen slaan de woningen veel CO2 op en is de energiebehoefte minimaal.

Ronde woning

Het gelijkvloerse huis in Sprundel heeft een houten constructie en afwerking, isolatie van houtvezel en een rond groen grasdak. De woning is asymmetrisch onder het dak geplaatst zodat er een groter dakoverstek ontstond aan de zonzijde

ZULLEN WE SAMEN WERKEN

Zoekt u een architect? Deel uw plannen met ons en laat u inspireren door biophilic design.
Samen kunnen we iets moois maken voor u en uw organisatie.

Alle woon projecten

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Dobbelmannweg

16 november 2019
In een voormalige kloostertuin aan de Dobbelmannweg in Nijmegen kwam een groot kavel beschikbaar voor woningbouw. In samenwerking met een aantal partners werd een duurzame...

De Vier Morgen

1 september 2019
Het duurzaam gerenoveerde boerderijtje 'De Vier Morgen' vormt een historisch rustpuntje in onze snelgroeiende stad.