Meest duurzame gebouw van Nijmegen

Ontwerp: Daan Bruggink en Steven van Leeuwen

Locatie: Nijmegen

Het is de ambitie van onze opdrachtgevers om het meest duurzame gebouw van Nijmegen te bouwen. Het wordt een multifunctionele gastenaccommodatie met een beheerderswoning, waarin hergebruik, biobased materialen en zelfvoorzienendheid centraal staan. Het zal in de loop van 2016 gebouwd worden in de bossen bij Nijmegen.

Basis voor dit circulair gebouw zijn een tiental units die als bouwblokken de architectuur vormen. Deze krijgen vervolgens een schil van biobased materiaal die zal zorgen voor stevige isolatie en een gezond binnenklimaat. Het complex zal zelfvoorzienend zijn en uiteraard comfortabel om in te verblijven. In dit gebouw zal zo weinig mogelijk gebruik gemaakt worden van ‘virgin’ materialen.