Twee gezichten

Ontwerp: Daan Bruggink

Aan een gezinswoning in Elst werd een uitbouw over twee verdiepingen toegevoegd. De verspringende daklijn van de uitbouw geeft de achterzijde van de woning een karakteristieke uiterlijk. Door de nadruk te leggen op maximaal nuttig gebruik is een vorm ontstaan die zowel op de begane grond als op de eerste verdieping optimale beweegruimte oplevert. De ruimte tussen de verspringende dakvlakken laat extra zonlicht toe voor een helder interieur.

Het eerste doel was natuurlijk het toevoegen van woonruimte. Maar deze moderne uitbouw uit natuurlijke materialen doet meer. De aan de voorzijde vrij traditionele woning krijgt aan de achterzijde een totaal andere dimensie. Zoals te zien is op de volgende pagina is het contrast groot. Het is amper te geloven dat de twee foto’s van de van dezelfde woning genomen zijn.

Het interieur is fris en helder door de ruime toetreding van daglicht door de ramen en een lichtstraat in de keuken. De binnenruimte wordt ingekaderd door massieve houten spanten.