Aan het water

Ontwerp: Daan Bruggink en Guus Degen

Locatie: Vreeland

Met hun nieuw te bouwen woonhuis aan de Vecht in Vreeland wilden de opdrachtgevers verder gaan met duurzame en ecologische toepassingen en maatregelen dan het traditionele ontwerp waarover ze beschikten. Na onze initiële duurzaamheidsadviezen raakten de opdrachtgevers nog meer overtuigd van de noodzaak en comfort van ecologisch bouwen. Vervolgens hebben zij ORGA gevraagd om het project verder te ecologiseren door de bouwvergunning- en uitvoeringsfase te verzorgen.

Opdrachtgevers Sven en Astrid zochten al een tijdje naar een ecologische architect omdat ze merkten dat andere architecten en bouwbureaus hier te passief in waren.

“Ik werd getriggerd door het ecologische aspect van de bouwbeurs stand van Daan, hij had een erg actieve houding wat mij zeer aansprak. Mijn eigen architect was veel te traditioneel en niet flexibel genoeg met betrekking tot de materialen. Daan denkt vaak in oplossingen die niet alleen maar met ecologie te maken hebben, maar ook met economie. Het totaalplaatje dus.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.