Verborgen historisch plekje duurzaam gerenoveerd

Midden tussen de stadsblokken van hippe wijk Nijmegen-Oost is een stukje van de begin 20ste eeuwse stad bewaard gebleven. Het boerderijtje ‘De Vier Morgen’ vormt een historisch rustpuntje in onze snelgroeiende stad maar was inmiddels bijna een eeuw oud. En dus niet meer in al te beste staat. Onze particuliere opdrachtgevers zagen echter de potentie en schakelden ORGA in om het gebouw en omliggend terrein duurzaam te renoveren.

Orga Architect Berg En Dalseweg 004

Het woonhuis bestaat uit een hoofd- en een bijgebouw die zijn verbonden door een transparante loopgang. De gevels aan de straatzijde hebben hun oorspronkelijke uitstraling behouden maar aan de andere zijde laten grote openingen een prettige hoeveelheid daglicht binnen. Door het aanbrengen van een vide voelt de woonkamer met keuken zeer ruimtelijk aan en is door de grote schuifdeuren verbonden met de groene binnenplaats.

Projectteam

De foto’s zijn gemaakt door Ruben Visser en mogen niet zonder toestemming gebruikt of gereproduceerd worden

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.