Landgoed aan de Waaldijk

Het was geen optie om de bestaande boerderij op deze locatie behouden. In plaats daarvan werd de traditionele vorm van dit gebouw gebruikt als inspiratie voor een nieuw te bouwen modern ecologisch woonhuis. Vooral naar de dijk toe zijn typische boerderij gevels te zien, de een uitgevoerd in hout, de anderen in baksteen. Aan de achterkant opent het woonhuis zich richting de omliggende natuur met een glazen gevel. Het interieur bestaat uit een grote centrale vide met loopbrug met daaromheen de overige ruimtes.
Een groen en levendig erf verbindt het woonhuis met de boomgaarden, weilanden en het bijgebouw. Materialisering en situering brengen de gebouwen en het landschap in relatie met elkaar met meerdere uitzichten en doorzichten. Het bijgebouw bevat een distilleerderij waar vruchtenlikeuren worden geproduceerd uit de opbrengsten van de boomgaarden op het landgoed. Aan de achterkant zit een B&B verblijf met terras. Grote zonnepanelen voorzien het landgoed van energie uit duurzame bronnen.

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.