CLT woonhuis in Nieuwe Warande

Aanvankelijk werd voor deze woning in Berkel-Enschot een ontwerp gemaakt met gebruik van houtskeletbouw. Stijgende prijzen door de sterke opleving in de bouw zorgden er echter voor dat het budget ging knellen waarna besloten werd om om te schakelen naar bouwen met CLT. Een keuze met veel pluspunten, niet in de laatste plaats de uitstraling van het houten interieur. De plattegrond van het woonhuis is eigenlijk een eenvoudig vierkant maar door aan de punten van het dak te ‘trekken’ ontstond een spannend geheel. De opvallende gevelafwerking van gevarieerd verduurzaamd Fraké hout wekt veel interesse onder de omwonenden, die de woning inmiddels tot ‘het houten huis’ hebben gedoopt. Het de sfeer in het interieur wordt bepaald door hout, daglicht en openheid, doordat de ruimtes zonder onderbrekingen in elkaar overlopen.

De foto’s zijn © Rene de Wit en mogen niet zonder toestemming gebruikt of gereproduceerd worden

Projectteam

  • Projectarchitect: Guus Degen
  • Constructeur: B2CO
  • Aannemer: Jansen & Vis
  • CLT engineering: Ekoflin
  • CLT productie: Binderholz Oostenrijk

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.