Geknikt woonhuis

De opdrachtgevers  hadden hun oog laten vallen op een prachtig kavel met een gebogen vorm aan de Kadoelenweg in Amsterdam-Noord. Het ontwerp voor hun nieuwe woonhuis buigt mee met de vorm van het kavel. Aan de straatkant is de gevel enigszins gesloten maar aan de achterzijde opent de woning zich volledig naar de grote achtertuin via een glazen pui. De massieve houten constructie is in het zicht gehouden en brengt kaders aan in het interieur. De combinatie van vuren, zwarthout en corten-staal resulteerde in een gevel met contrasterende kleuren en texturen.

Projectteam

  • Projectarchitect: Steven van Leeuwen
  • Aannemer: Bouwbedrijf Van Engen
  • Constructeur: Hartman

De foto’s zijn © John Lewis Marshall en mogen niet zonder toestemming gebruikt of gereproduceerd worden

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.