De natuur op landgoed Huis Te Maarn wordt door eigentijds beheer en zorgvuldig behoud van cultureel erfgoed, bos en landschap in stand gehouden. Om het voor meer mensen mogelijk te maken dagelijks van deze omgeving te genieten besloten de eigenaren woonhuizen te gaan ontwikkelen op een drietal boskavels. Uitgangspunt was daarbij het realiseren van een low-impact en natuurinclusieve woonomgeving.

Orga Architect Landgoed Huis Te Maarn 002

De boswoningen zijn ontworpen met hergroeibare materialen als hout, houtvezel- / vlas- isolatie. Deze natuurlijke materialen voelen voor de mens instinctief goed omdat we in de natuur geëvolueerd zijn. Naast dit rustgevende effect zijn er nog meer voordelen voor de gezondheid. De binnenlucht blijft met deze materialen vrij van schadelijke stofdeeltjes en bovendien hebben ze een zelfregulerende werking op de temperatuur en vochtigheid.

Orga Architect Landgoed Huis Te Maarn 001

De boswoningen zijn geïnspireerd op de uitstraling en het karakter van het landgoed. De woningen bieden bijzondere zichtlijnen en uitkijk op het bos. Er zijn een tweetal woningtypen ontworpen, die worden gekarakteriseerd door een gevouwen dak waaronder volumes zijn geschoven. Dit houten dak kraagt rondom over en vormt tevens beschutting middels een veranda.

Team

  • Projectarchitect: Aafke van Dijk
  • Opdrachtgever: Landgoed Huis Te Maarn
  • Constructeur: Lamers en Visser
  • Aannemer: Bouwbedrijf Van Engen