Strobouw landgoed

Ecologische ondernemers Peter en Ina van geitenboerderij Hansketien zijn een volledig zelfvoorzienend strobouw landgoed aan het realiseren nabij Mantinge waarbij wij het ontwerp mochten verzorgen. Een uniek project waarbij de band met de Drentse natuur leidend is.

Door de glooiende dakvlakken als heuvels uit het omliggende landschap te laten opkomen sluit de vormgeving naadloos aan op de omgeving. Centraal op het landgoed ligt een ensemble van drie gebouwen die in vorm en materialisatie één geheel vormen.
Er is voor een bouwmethode gekozen waarin de voordelen van hout, stro en leem worden gecombineerd. Een houten skelet zal de constructie dragen waarna de muren worden opgevuld met strobalen en afgewerkt worden met leemstuc. Het landgoed volledig zelfvoorzienend in die zin dat het op geen enkele gemeentelijke voorziening is aangesloten.

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.