Aan het Veerse meer

Voor een locatie op de landtong grenzend aan de jachthaven Delta Marina werden een vijftal ecologische watersportvilla’s ontworpen. De luxe woonhuizen liggen direct aan het Veerse Meer met aan die zijde een laag terras dat overloopt in een eigen aanlegsteiger. Aan de andere zijde biedt een hoger gelegen dakterras uitzicht over de jachthaven.

Delta Marina 002Een bouwsysteem met ecologische materialen zorgt voor een constant en prettig binnenklimaat. Massieve wanden van kruislaags gelamineerd FSC hout geven het gebouw zijn robuuste uitstraling met strakke lijnen. Een laag natuurlijke isolatie in combinatie met vloerverwarming, warmtepomp en zonnepanelen maakt de woningen zeer efficiënt en duurzaam op energiegebied. Het platte dak wordt voorzien van planten en kruiden die de biodiversiteit stimuleren en oververhitting van de woning tegengaan.

De beelden betreffen visualisaties van het ontwerp waarvoor met succes een omgevingsvergunning werd aangevraagd. Hierna werd door de opdrachtgever echter besloten om het project toch niet te realiseren.