Biophilic design

De tandartspraktijk is een modern ecologisch gebouw, specifiek ontworpen rond de beleving van de patiënt. De praktijk is open en transparant van opzet. Bij binnenkomst heb je meteen een zicht dwars door heel de praktijk Vanuit de ruime en hoge wachtkamer gevoel loop je door een gang met metershoge ramen naar de vier discrete behandelkamers die zich bevinden in de houten middenruimte.

Tandarts Gijs groeide uit zijn huidige praktijk en wilde zijn patiënten in de toekomst in een gezonde en natuurlijke omgeving behandelen. Twee factoren domineren het interieur: daglicht en hout. Vanaf de eerste schets is er op gelet dat daglicht kan doordringen tot ieder hoekje.  De verschillende soorten hout geven het een warm en fijn uiterlijk. Licht en hout zijn zo gecombineerd tot een ‘healing environment’. Een gezonde klimaat waarin optimale zorg kan worden geboden. Hout als primair biobased materiaal komt overal terug in het gebouw. Spanten, houskelet frames, isolatie, wandbekleding, zonwering, enz.

De bouw van de tandartspraktijk is volledig uitgevoerd binnen ORGA’s innovatieve en prijswinnende Groen Bouwketen. Een samenwerkingsverband dat aansluit bij de nieuwe economie waarbij architect, opdrachtgever en bouwer gedurende het hele bouwtraject samen aan tafel zitten.

Video Nederlands Tandartsenblad

Gijs en Iris van Mondzorg Middenmeer vertellen het Nederlandse Tandartsenblad over hun ervaringen in de nieuwe ecologische tandartspraktijk, een ontwerp van Daan Bruggink. Het nieuwe ecologische gebouw met dampopen gevel draagt bij aan de ‘healing environment’ en bevordert de ervaring en het herstel van de patiënt.

Impressie

Bouwwereld – Tandarts werkt biobased

Dentz – De natuur als basis, de patiënt centraal

ORGA blog

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.