Haringvliet natuurobservatorium

Op uitnodiging van de Vogelbescherming namen wij deel aan de architectenselectie voor het ontwerpen van vogel- en natuurobservatorium. De opgave was het creëeren van een gebouw waarin bezoekers tijdens een dagje uit de natuur van de Haringvliet met de vele soorten vogels en vissen van nabij kunnen beleven.

birds-eye-009Het biomimetische ontwerp is geïnspireerd door de de cirkelvormige vleugelslag die een vogel maakt om vaart te minderen vlak voor het landen. Het hoger gelegen deel van het gebouw biedt een wijds uitzicht waar de bezoeker met de laatste digitale middelen van informatie voorzien wordt. Het lager gelegen deel bevindt zich deels of geheel onder water, afhankelijk van het getijde. Het betreft slechts een eerste aanzet tot een ontwerp maar de schetsen, impressies en sfeerfoto’s geven een goed idee van het concept dat we voor ogen hebben.

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.