Ecologische architect 01

Ecologische architect

ORGA architect is een modern architectenbureau dat gespecialiseerd is in natuurlijke, biobased architectuur.  Ecologische architect Daan Bruggink werkt vanuit de overtuiging dat natuurlijke bouwmaterialen van grote waarde voor de toekomst zijn. Sinds de oprichting van ORGA in 2007 heeft Daan zijn liefde voor de natuur en passie voor de bouwkunst vertaald in een grote diversiteit aan verrassende, duurzame gebouwen.

Ecologische architect ORGA bouwt met natuurlijke, hergroeibare materialen. Zo creëeren wij duurzame omgevingen waarin mensen gezond en comfortabel kunnen wonen of werken.

ORGA projecten op locaties door heel Nederland variëren in functie, grootte en budget. Ieder gebouw heeft echter een eigen karakter, stijl en schoonheid. Energiezuinigheid en natuurlijke materialen zijn vanzelfsprekend. En omdat iedereen het verdient om in een gezond en comfortabel gebouw te wonen of werken is ook betaalbaarheid een van de uitgangspunten.

Ecologische architect 02

Ecologische architect 05

Ecologisch bouwen met ORGA

  • Eigentijdse biobased woningen
  • Energie efficiënte bedrijfsgebouwen
  • Duurzame monumenten restauratie
  • Innovatieve projectconcepten
  • Ecologisch bouwadvies

Mensen verschillen, dus gebouwen verschillen. Er is dan ook geen ORGA catalogus. Projecten komen tot stand in samenspraak met de gebruiker. Het ontwerp is een product van diens wensen en onze creativiteit. Zo ontstaat er interessante architectuur met een eigen karakter. Als er al een lijn valt te trekken in ons portfolio dan is dit een lichte voorkeur voor visuele asymmetrie. De aanblik van het gebouw verschilt vaak sterk afhankelijk van de positie van de aanschouwer.

Ecologische architect 04

We zijn er trots op dat onze gebouwen hoge energielabels hebben en algemeen beschouwd worden als positieve voorbeelden van duurzaam ontwerp. De Nederlandse bouw is echter nog lang niet waar hij moet zijn dus wij blijven innoveren en evolueren. Heeft u plannen voor een duurzaam project? Daag ons uit!

Ecologische architect 06

Lees meer over Daan’s visie op de toekomst van de bouw in zijn vaste blog bij architectuurplatform De Architect