Modern èn natuurlijk wonen en leven

Biophilic Wonen 02

Standaard

Veel biophilic principes zitten standaard in ieder ORGA ontwerp, zoals bijvoorbeeld de natuurlijke materialen en het optimaal gebruiken van daglicht. Vanaf de eerste houten bungalow tot de recente moderne eco-villa’s zoeken we in het ontwerp zoveel mogelijk de band met de natuur op.

Biophilic Wonen 04

Daglicht

Veel natuurlijk licht geeft mensen een gevoel van comfort en welzijn, los van de gunstige passieve zonne-energie. ORGA ontwerpen zien er vanuit verschillende hoeken vaak totaal verschillend uit. Dat komt omdat we de juiste balans zoeken tussen het binnenlaten van daglicht en het behouden van beschutting.

Biophilic Wonen 03

Materialen

Natuurlijke materialen voelen voor de mens instinctief goed omdat we in de natuur geëvolueerd zijn. Naast dit rustgevende effect zijn er nog meer voordelen voor de gezondheid. De binnenlucht blijft met deze materialen vrij van schadelijke stofdeeltjes en bovendien hebben ze een zelfregulerende werking op de temperatuur en vochtigheid.

‘Gezond en rustgevend’ is de uitleg die mensen geven waarom zij kozen voor biophilic wonen

Kadoelenweg

Geknikte biobased woning te Amsterdam

Lees verder

Het Erf van Burg

Het Erf van Burg wordt een woonlandschap voor groen wonen en leven en betrokkenheid. Er wordt een balans gecreëerd tussen privé en collectief.

Lees verder

Rond wonen

Gelijkvloerse woning in Sprundel met ronde leefruimte

Lees verder