Daan Bruggink

Orga Architect Daan 4

Ir Daan Bruggink

Architect en oprichter

Daan ontwerpt vanuit de overtuiging en biophilic visie dat je met natuurlijke herbruikbare materialen niet alleen prachtige duurzame gebouwen kunt creëren maar ook zorgt voor een organische balans waarin mensen, flora en fauna optimaal kunnen leven, wonen en werken.

ORGA Architect

Daan Bruggink richtte in 2007 ORGA Architect op vanuit één visie: biofilisch en biobased bouwen is de toekomst. De focus bij het bouwen en verbouwen van woningen en bedrijven richt zich nu veelal op het energieprobleem. Het overkoepelende probleem dat onze natuurlijke grondstoffen de komende jaren op dreigen te raken wordt hiermee alleen symptomatisch aangepakt. Er zijn goede circulaire energiebronnen zoals zon, wind en water, die we nog beter in kunnen zetten. En het is van belang dat we overschakelen op bouwmaterialen die van nature snel weer terug groeien.

Visionair

Daan Bruggink heeft tijdens de studie Bouwkunde Architectuur aan de Technische Universiteit Delft een duidelijke ecologische toekomstvisie ontwikkeld voor zijn vakgebied. Met durf, passie en verve heeft Daan de afgelopen twee decennia geprobeerd bestaande conventies en werkwijzen in de bouw weten te doorbreken, en de focus gelegd op een transitie naar fossielvrij, circulair en gezonde gebouwen. Als voorzitter van de Adviesgroep Nieuwbouw en Renovatie BREEAM-NL bij DGBC werkte hij op nationaal niveau aan het bevorderen van circulair bouwen en het beter laten aansluiten van de bouwsector bij de huidige ontwikkeling richting de circulaire economie. Deze activiteiten zijn niet onopgemerkt gebleven en hebben Daan en ORGA Architect diverse erkenning en awards opgeleverd.

Spreker

Daan is een gepassioneerde spreker. Zijn ecologische visie en de transitie naar een biobased economie zijn onderwerpen die hoog op de agenda staan.

Als speaker heeft hij keynotes gepresenteerd op grote en kleine podia voor o.a. TEdx, de Rijksbouwmeester, overheidsinstanties, branche gerelateerde bijeenkomsten, evenementen, presentaties en zelfs op festivals.

Daan Bruggink Spreker

Video’s

    Boek Daan Bruggink als spreker

    Wilt u Daan Bruggink als spreker op uw bijeenkomst, evenement of presentatie dan kunt u hieronder uw gegevens achterlaten en hij neemt snel contact met u op.    Gezien op een andere evenementPersoonlijke kennismakingORGA websiteYouTubeTedxSocial mediaZoekmachineOverig

    Dit formulier wordt beschermd door Google reCAPTCHA Privacybeleid en
    Servicevoorwaarden zijn van toepassing.