ORGA Architect in top 10 meest innovatieve bedrijven

Onlangs werd de MKB Top 100 van meest innovatieve bedrijven in Nederland bekendgemaakt en ORGA architect kreeg daarin de 9de plaats toebedeeld. ORGA verdiende een plek in de top 10 met vernieuwende werkwijze in de bouw die we de Groene Bouwketen noemen.

ORGA’s Groene Bouwketen maakt dat duurzaam, biobased bouwen mogelijk is, een hoge kwaliteit heeft, gezond is en door de efficiency prijsconcurrerend is met de traditionele bouw.

De MKB Innovatie Top 100 wordt jaarlijks samengesteld door de Kamer van Koophandel in samenwerking met Mercedes-Benz en NRC Media. Het doel van de uitverkiezing is om te laten hoe de MKB sector de economie aanjaagt met hun vernieuwingen. De jury beoordeelde de nominaties op originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en omzetpotentie.

innovatie top 100 03

ORGA’s groene bouwketen vlecht voor de opdrachtgevers alle expertises voor het duurzaam en biobased bouwen in elkaar. De formule is eenvoudig: lean en integraal biobased bouwen in een bouwteam van bijvoorbeeld architect, aannemer EN opdrachtgever/gebruiker. Er wordt gewerkt met een vast bedrag en open begrotingen, zonder verrassingen. Dat is mogelijk door slimme samenwerking in co-creatie met de opdrachtgever/eindgebruiker, gericht op openheid en vertrouwen. Overlappingen en bouwfouten worden voorkomen, wat de opdrachtgever niet alleen veel geld, maar ook een hoop kopzorgen bespaart.

innovatie top 100 01

De nummer 1 notering was voor Micanti uit Amsterdam dat een milieuvriendelijke folie ontwikkelde waarmee scheepswanden beschermd kunnen worden tegen de aangroei van organismen als zeepokkels en mosselen. Een probleem dat voorheen met zeer agressieve en giftige middelen bestreden werd. Onze felicitaties aan Micanti voor hun succesvolle èn ecologische innovatie!

Bekijk hier de hele Innovatie Top 100: mkbinnovatietop100.nl