Driehoekig woonhuis

Ontwerp: Daan Bruggink

Locatie: de wijk Nieuw-Leyden in Leiden

Nieuw-Leyden is een relatief nieuwe woonwijk ten noorden van het stadscentrum waar vroeger vooral slachthuizen en industrie was te vinden. Opdrachtgevers Jens en Sandra hadden hun oog laten vallen op een driehoekig kavel op de hoek van de straat dat direct aan de gracht lag die de wijk doorkruist.

De hoger gelegen verdiepingen bieden een geweldig uitzicht over de waterwegen en het omliggende groen. Om hier optimaal gebruik van te maken werden de ruimtes waar de opdrachtgevers hun gasten ontvangen hier geplaatst in plaats van op de begane grond zoals gebruikelijk is. Keuken en eetkamer kwamen op de bovenste verdieping met een groot panoramavenster. De woonkamer op de middelste verdieping loopt naadloos door in een dakterras met lighoek. Op de begane grond liggen de slaapvertrekken met als bijkomend voordeel dat het daar zomers koel blijft.