Duowoning

Ontwerp: Daan Bruggink en Guus Degen

Locatie: Den Bosch

Twee gezinnen uit de familie Van de Ven hebben het plan opgevat om op een driehoekig kavel in Den Bosch twee woningen onder één dak te gaan bouwen. Voor een ecologisch ontwerp klopten ze bij ons aan en samen met hen zijn we tot een strakke kubistische vormgeving gekomen. Op een slimme manier werden de twee afzonderlijke PvE’s tot één volume gesmeed. Enerzijds hebben de twee woningen een volledig eigen privacy en buitenruimte maar anderzijds konden veel van de bouwkosten gedeeld worden. Het project werd nog efficiënter door het HSB frame prefab te laten produceren en plaatsen waarna de familie, die veel ervaring in de bouw in huis heeft, zelf de isolatie en afwerking gaat verzorgen.

De bouw van de duowoning in Den Bosch start binnenkort.