Een houten woonhuis met optimale zichtlijnen op het wijdse landschap van Gelderland

Orga Architect House With A View 024
Het uitzicht vanaf de bovenverdieping

De wens was om een compact archetype woonhuis met een beperkte woonoppervlak te creëren waar de focus lag om het omliggende landschap. Door een houten kap bekleed met natuurstenen leien hier overheen te schuiven ontstaan er spannende ruimtes die de ruimtelijke kwaliteit zowel binnen als buiten vergroten. De houten kap heeft aan de achterzijde een open karakter en waarborgt meerdere functies. Het geeft richting naar het omliggende landschap, zorgt voor de privacy, biedt beschutting tegen de zon en een plek om onder te zitten. 

Orga Architect House With A View 006
De repeterende houten kolommen zijn zichtbaar gehouden door het hele huis

De repeterende spant constructie van de houten kap is in de hele woning zichtbaar en geeft een spannende beeld in bijna elke ruimte. De vrijstaande spanten in de leefruimte en de transparante binnen-en buitengevel aan de achterzijde zorgen ervoor dat de binnen en buiten ruimte als één wordt ervaren.

Orga Architect House With A View 019
Aan deze zijden schuift een meer gesloten volume onder de overkapping vandaan

De gevels van het huis zijn uitgevoerd in voor-vergrijsd Accoya wat een mooi zacht contrast vormt met de groene natuurstenen leien van de houten kap. De houten constructie is zichtbaar gehouden en bakent het interieur af met diepe hout texturen. Wit stucwerk zorgt voor een optimaal effect van het daglicht dat van vele kanten binnen wordt gelaten.

De foto’s zijn gemaakt door ORGA architect en mogen niet zonder toestemming gebruikt of gereproduceerd worden

Team

  • Projectarchitect: Steven van Leeuwen
  • Opdrachtgever: Particulier
  • Constructeur: Lamers en Visser
  • Aannemer: Bouwbedrijf van Engen
  • Installateur: H20 installatietechniek
  • Spantconstructies: Heko Spanten

Meer informatie

Biophilic Hospitality 01

Biophilic Hospitality

We leven in een wereld die steeds sneller, digitaler en volgebouwd is. In de vrije tijd zoekt men daarom veelvuldig de natuur en het buitenleven op. Dit biedt kansen voor ondernemers in hospitality om gasten met een biofilisch ontworpen omgeving een memorabele vakantie te bieden.