Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

door Gijs Bruggink

Natuurgoed Ziedewij is de droom van initiatiefnemer Paul Casteleijn die met het project drie werelden wil samenbrengen: natuur, recreatie en landbouw. Het kloppende hart van het gebied zal gevormd worden door een groot voedselbos waar gepionierd zal worden met een nieuwe manier van voedselproductie. Mensen zullen op het Natuurgoed kunnen wonen, verblijven in logementen of gewoon een bezoekje aan het restaurant brengen om te genieten van eten & drinken gemaakt van lokale ingredi├źnten.

Ziedewij Plankaart Middel

ORGA zal het ontwerp gaan verzorgen van de verschillende gebouwen die op Ziedewij geplaatst zullen worden. Tijdens de eerste fase van het project zullen een achttal woonhuizen gerealiseerd worden van verschillende typen. Er komen twee woonhuizen aan de dijk gelegen aan de rand van het natuurgebied en zes polderwoningen op het gebied zelf. Tijdens deze eerste fase zal ook begonnen worden met de aanleg van het voedselbos dat natuurlijk de tijd zal moeten krijgen om te groeien.

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Dijkwoningen 1
Impressie van de twee woningen aan de dijk
Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Polderwoningen 1
Impressie van de polderwoningen.

In fase twee van het plan voor Natuurgoed Ziedewij zullen recreatieve en praktische functies aan het gebied toegevoegd worden in de vorm van een restaurant, een aantal ecolodges en een werkplaats. Wil je graag op de hoogte blijven van het project? Het team achter Natuurgoed Ziedewij heeft geeft regelmatig updates over de voortgang van het project via hun website en verschillende social media.

Logo Ziedewij

Website Natuurgoed Ziedewij

Projectteam

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Polderwoningen2

Heeft u plannen voor een ecologisch bouwproject of zoekt u een architect die gespecialiseerd is in houtbouw? Geen probleem om even met u mee te denken.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen met uw vragen. We bieden met plezier even wat uitleg over onze aanpak waar voor uw project mogelijkheden liggen.

Bel ons op 024 6636354, stuur een mail naar info@orga-architect.nl of gebruik het onderstaande contactformulier!

    Dit formulier wordt beschermd door Google reCAPTCHA Privacybeleid en
    Servicevoorwaarden zijn van toepassing.