Trouw – Hier komt geen airco

Peter van Doorn, manager van het landgoed, zijn ingenomen met de werkwijze van Daan Bruggink. “Toen Daan in het huis rondliep en enthousiast werd toen hij de dikke gietijzeren historische radiatoren zag en de antieke schuiframen, dacht ik: ik geloof in die jongen,” zegt Otto vergenoegd. “We hebben er eerder een traditioneel architect bij gehad en die zei over die radiatoren: ‘weg ermee. We boren gaten in de muur en leggen een warme-luchtinstallatie aan’. Boren in de muren van een monument! Dat willen we natuurlijk niet. Bovendien horen de radiatoren historisch gezien thuis in dit huis. En bezoekers vinden ze prachtig om te zien en lekker heet.”

Lees het volledige artikel hieronder of download het artikel als PDF.

September 2014

2014_09_09-Trouw-Beukenrode

Meer informatie

Orga Architect Natuurgoed Ziedewij Featured

Natuurgoed Ziedewij

Ziedewij is een uitgestrekt poldergebied bij Barendrecht dat gaat worden ingericht tot een biofilisch woon- en belevingsgebied. Bewoners en bezoekers zullen er kunnen verblijven, eten en drinken in een nauwe band met de natuur.

Biophilic Zorg

De grootste vooruitgang die we met biophilic architectuur kunnen boeken ligt op het gebied van de zorg. De mens is geëvolueerd tijdens het duizenden jaren lang ontdekken en verkennen van de natuur waardoor instinctieve reacties op de natuurlijke wereld diep zitten ingebakken in onze aard.